"Minä rakastan sinua". Maailman kamalin ja ihanin lause. Lause, jota itse en haluaisi sanoa ikinä. En välttämättä kuullakaan.

 

Kun sanotaan toiselle ensimmäistä kertaa tuo maaginen lause, on ajankohdalla väliä. Peräti vielä niin paljon, ettet todennäköisesti onnistu valitsemaan sitä oikein ja saat kurat niskaan. Et saa sanoa sitä liian aikaisin, muuten ahdistat kumppanisi seinään: hänelle tulee paniikki siitä, onko hän itse valmis sanomaan samaa sinulle. Ja jos ei ole vielä, niin onhan hän pian valmis, onhan??!!

Lausumista ei saa pitkittääkään. Muuten toinen epäilee, että uskaltaako hän sanoa sitä, kun ei toinenkaan saa sanottua. Kysymykseen tulee myös parisuhteen vakavuus. Ollaanko tässä nyt kokeilumielellä vai tositarkoituksella. Mieleen saattaa hiipiä pelko myös siitä, että onko kumppani jollain lailla tunnevam,mainen, kun hän ei osaa edes tunteitaan pukea sanoiksi.

Jos kuitenkin hetki on näiltä osin kunnossa, menee se reisille joltain osin. Pitäisi olla tumma taivas, ilotulitus ja hempeä lumisade. Tai jos tämäkin on saatu kohdilleen, on hetki sittenkin liian kliseinen, eikä sekään kelpaa! Jos taas viedään kaikki korullinen hetkestä pois, on se liian tavallinen. "Suurin ongelma on se, ettei ole ongelmaa".

 

"Minä rakastan sinua" on oivallinen vallankäytön väline. Kun sanot sen ennen Häntä, voi toiselle tulla huono omatunto ja voit sen valossa lähteä vaikka poikien kanssa baariin ja tulla seuraavana päivänä kotiin ja tyttönen silittelee päätä. Sait anteeksi.

Kumppanin seksuaalinen hyväksikäyttö on liian helppoa kuitata sanomalla "Minä rakastan Sinua". Hän rakastaa, teko oli sulaa rakkautta, sen osoitus. Se on normaalia. Mutta ei että se sattuukaan, monin tavoin.

 

Toki tuon lauseen voi sanoa sydämen pohjasta ja toinen voi vastata siihen rehellisesti, ilman mitään paineita, "Niin minäkin sinua". Se on ideaalitilanne. Mutta koska en usko, että minulle käy niin onnellisesti, olen mielummin hiljaa ja toivon, että tuleva siippanikin ymmärtää. Itsehän mieluiten kuulisin tuon krapula-aamuna, mahdollisesti sen jälkeen kun olen juuri oksentanut ja käynyt haisevalla krappepaskalla. Ja mies vieressä tekis myös kuolemaa. Siinä olis romanttista realismia!