Asun kerrostalossa, niin kuin moni kaltaiseni opiskelija. Vuokraan yksityiseltä, en mitään kaupungin opiskelijakämppää. Silti tai ehkä siksi täällä on välillä sellainen hullunmylly päällä!

 

Ymmärrän, että keskiviikkoisin ja viikonloppuisin rappiksessa kuuluu öisin korkkareiden kopinaa, sillä tottakai ihmiset viihtyvät yöelämässä. Kännissä tullaan kotiin ja askel voi painaa enemmän kuin tarpeeksi, mutta miksi ihmeessä normi öisin käydään parisuhdekiistoja klo 12 yöllä rappukäytävässä? Miksei voida suosiolla mennä sinne sisätiloihin ja siellä riidellä (kiviseinät, joten ääni ei häiritsisi muita)? Ja koska tosiaan riita menossa, ei uskalla mennä sanomaan, että voisitteko vähän madaltaa ääntä tai mennä muualle. Ja koska käydään vain sanaharkkaa, ei siihen kehtaa poliisiakaan soittaa.

 

Pyykkivuorotkin ovat välillä haastavia tapauksia. Jos olet varannut edellisenä päivänä pyykkivuoron klo 14-16, et voi olla varma, että pesukone oikeasti olisi vapaana! Kerran tällaisen hyypiön yllätin ja vastauksena kysymykseen "miksi sä veit mun pesuvuoron" saa vastauksen "No mä luulin et sä et tuu ku olit minuutin myöhässä". Siellä se naikkonen olisi siis pessyt  pyykkinsä mun nimissä (ei ollut pyyhkinyt mun nimeä veke ja laittanut omaansa) , jos en olisi puuttunut (eli odottanut kytiksessä pesutuvassa 40 minsaa, minkä se kone pyöri). Täällä oikeasti pitää olla tarkkoina noiden pyykkivuorojen kanssa, sillä olen törmännyt siihenkin, että listassa oli mun nimi sellaisena päivänä, jolloin en edes ollut koko kaupungissa. Joku ääliö oli pistänyt pyykkäämisensä mun laskuun. Onneksi tämän huomasin ajoissa.

 

Naapurirapussa tehdään remppaa. Aloittavat poraamisen klo 7:20 ja lopettavat 15:00. Tietenkään tästä ei periaatteessa ole mitään valittamista, mutta koska kerrostalossa asutaan ja toisia pitäisi myös ajatella, olisi minusta kohtuullista pistää jotain lappua alas ilmoitustaululle, että tälläinjen projekti on meneillään. Voisi muut miettiä, että jos eivät kestä meteliä, niin voisi lähteä jonnekin siksi aikaa. Esimerkiksi lapsiperheillä voi olla tuskaa, jos lapsi on tottunut käymään päikkäreille remppa-aikana, niin nyt se on mahdotonta. Jos asiasta olisi ilmoitettu, olisi vanhemmat voineet kehitellä jonkin toisen vaihtoehdon. Itsekin kaipaisin nyt hiljaisuutta, kun tentteihin pitäisi lukea. Olisin voinut lähteä porukoille, mutta nyt se on liian myöhäistä.

 

Talomme vesiputket vinkuvat ikävästi. Taitavat olla putket aika kalkkiset.. No enivei, tätäkin voisi ajatella naapureiden kannalta. Vaikka itseä ei häiritsisi vinkuva hana klo 3:45, niin se ei tarkoita, etteikö se voisi herättää muita. Ja kun se hana valuu, valuu ja valuu! Mihin tarvitsee yöllä niin paljon vettä? Ei varmaan suihkuun tai tiskaamiseen? Viöörd. Itse en mielellään vedä edes vessaa hiljaisuuden jälkeen!

 

En väitä, että olisin täydellinen naapuri. Itsekin kopistelen baarin jälkeen kolmanteen kerrokseen ja pidän älämölöä (=laulan ja kovaa), mutta pyrin kuitenkin ajattelemaan muita. Voi olla, että elämän ääneni häiritsee muita taloyhtiömme asukkaita, mutta en ainakaan yhtään enempää, kuin muutkaan!

 

Poran äänet siivittäkööt minut nyt kannattavan logistiikan maailmaan!

- Hurricane.