On se rankkaa tää amkkiopiskelu. Oon torstaista saakka ollu "lomalla", kun tunteja on peruttu ja tenttiviikkokin alkoi maanantaina. Tässä jaksossa vaan ei ole kun kaks tenttiä, joten kotona vietettyjä tunteja kertyy mukavasti. Räkättäen muistelen lukioaikoja, jolloin mentiin välillä seitsemän tentin viikkovauhdilla. Tenttialueet kuitenkin oli samaa luokkaa kuin nyt meillä, joten ei sekään pääse mitenkään kompensoimaan.


Sopimusjuridiikkaa tosiaan kävin vähän rustailemassa paperiin tänään. Tein koetta peräti 1½ tuntia. Se on tunti enemmän kuin normaalisti. Aine periaatteessa yhtä hepreaa ja erilaiset sopimuspaperit ovat vielä kauempana tajunnastani, mutta silti jäi fiilis, että osasin jotain. Ainoa, mikä harmittaa, on kysymys "Mainitse markkinaoikeudellisesti hyvän tavan vastaisia markkinointikeinoja". Muistin kyllä, että asioita oli kirjassa pitkä litannia, mutta vain muutaman muistin. Ääliö. Unohtui perusjuttuja, kuten markkinoinnin on oltava selkeästi tunnistettavaa, ei saa olla sekaantumisen vaaraa, yksilöidyissä tuotteissa tiedonannon tulee olla kohdillaan, kulutushyödykkeitä ei saa toimittaa ilman tilausta, hinnanalennukset pitää olla todenmukaisia (no yllätys sinänsä), kylkiäistarjoukset on määritelty tarkoin eikä markkinointiarpajaisiin saa yhdistää ostopakkoa. Se siitä kuudesta maksimipisteestä. Ketuttaa ja pahasti! No, eiköhän tuo läpi mene... Onneksi on olemassa uusinnat.


Huomenna vielä vapaapäivä ja sitten perjantaina tulisi osata kannattavaa yritystoimintaa logistiikan, sisäisen laskennan ja markkinoinnin saralta. Hetken voin siis nyt hengähtää ja myöhemmin tänään alkaa pänttäys.


Tuossa alussa kerroin lukion rankkuudesta verrattuna tähän amkkiopiskeluun. Jatkampa vielä vähän. Laskeskelin, että lukiossa suoritin periaatteessa kahdessa ja puolessa vuodessa 82 kurssia (7 kurssia ylimääräistä), kun taas täällä mulla on opiskeluaikaa vuosi enemmän ja periaatteessa vähemmän "kursseja". Meillähän lasketaan opintopisteitä, joita on suoritettava 210. Keskimärin kurssista, jossa se 5 viikkotuntia, on tienattavissa 3 opintopistettä, joka tarkoittaisi siis about 70 kurssia. Eli siis mulla on vähemmän suoritettavia kursseja, mutta vuosi enemmän aikaa! Noo, kyllä tämä ehtii vielä rankaksi muuttua, ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mutta se on vielä mainittava, että noita op:itä tulee myös työharjoitteluista (2 kpl), joten perinteistä opiskelua ei ole edes tuon 70 kurssin verran! Korjatkaa toki, jos olen väärässä ja laskenut/kuvitellut nuo päin honkia. Palauttakaa toki maanpinnalle.


Nyt masu kurnii sen verran, että kaivan jääkaapista feta-porkkana-oliivi-herkkusieni-makaronilaatikkoa <3 NJAM, vaikka itse sanonkin ;)


- Hurricane.